Behandlinger for menn

BOTOX

Hva er Botox/ Azzalure/ Vistabel?

– Botox (Botulinumtoksin A) og VISTABEL fra legemiddelfirmaet Allergan er et registrert legemiddel, et renset protein som injiseres i små volum i ansiktsmusklaturen for å få de til og slappe av, slik at linjene glattes delvis eller helt ut. Botox ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt på rynkebehandling i USA i ca. 15 år. Middelet er registrert i over 100 land. Behandlingen er den mest vanligste kosmetiske behandling i USA og i Norge. I Norge har vi hatt erfaring med denne behandlingen i 10 år.

Ingen alvorlige bivirkninger er registrert.

Mikroskopiske mengder botulinum-toxin («Botox») sprøytes inn for lamme små muskler som forårsaker rynker.Botox er et registrert legemiddel som inneholder botulinum-toxin Type A. I meget små og fortynnet doser sprøytes legemiddelet inn i utvalgte ansiktsmuskler for å glatte ut rynker. De vanligste rynkene å behandle er rynker i pannen, «sinna-rynken» mellom øyenbrynene og rynker som oppstår ved øynene når man smiler. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet.