Behandlinger for menn

Hårfjerning

Edyta Hætta er medisinsk hudpleiespesialist i Dermamedica. Hun gir oss råd og tips om de forskjellige behandlinger. Med våren henvender seg mange til Edyta for å få behandling av hudområder med uønsket hårvekst.

Hårfjerningslaser / Diodelaser

Tema: Hårfjerningslaser / Diodelaser

Visste du at alle områder med uønsket hårvekst kan behandles med laser? Dermamedica hjelper kunder som ønsker seg glattere legger og armer, rene bikinilinje, ansikt og rygg. Det som har gjort dette mulig er Diodelaser – en oppfinnelse som fjerner uønsket hårvekst akkurat der du trenger det. Diode Laser er mest effektiv og har påvist minst risiko for bivirkninger.

Hva skjer med håret ditt under behandlingen?

Energien fra laserlyset varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten slik at disse blir ødelagt. Behandlingen er svært effektiv for kunder med svart eller brunt hår, og mindre effektiv for kunder med lyst eller grått hår. Pigmentet i selve huden vil også kunne bli påvirket, og lys hud påvirkes mindre enn mørk hud. Dessuten gjennomgår hår forskjellige modningsfaser. Bare de hårstrå som er i vekstfasen kan bli hemmet ved hjelp av behandlingen. På armene ca 20 % av alle hårstrå er i vekstfase, i armhule ca 30 %, på leggene ca 20-40 % og på overleppen og hake ca 60 %.  Man må derfor gjennomføre flere behandlinger på samme hudområde for å få best mulig resultat.

Hvor lenge resultat etter behandlingen vil vare?

De fleste trenger 3-6 behandlinger for å få en reduksjon på 70-90 %  Som regel effekten blir synlig allerede etter 1-2 runder med laserbehandling. Det er fornuftig å regne med 3-6 behandlinger med 6-8 ukers intervall for å oppnå 70-90% hårreduksjon. For å oppnå best mulig varig hårreduksjon anbefales en vedlikeholdsbehandling en gang årlig.

Kan alle behandles med laser?

Alle som henvender seg til klinikken for hårfjerning vil først gjennomgå en konsultasjon. Det optimale resultatet oppnås når kunden har kombinasjon av mørkt hår og lys hud. Resultatet kan bli også forskjellig avhengig av de ulike kroppsdelene. Andre faktorer som påvirker resultatet er: Alder, bruk av medisiner og det generelle hormonelle bildet.

 

Les også:

Diode Laser – skånsom hårfjerning

Vi behandler ikke kunder dersom kunden:

  • Har diabetes, psoriasis, eksem, dermatitt eller annen sykdom som krever godkjennelsen av laserbehandlingen fra legen
  • Tar medisiner som gir økt sensitivitet for lys
  • Har mørke leverflekker eller tatovert hud
  • Gravid

Hvilke forberedelser trenger behandlingen?

Det er best å unngå solarium eller overdreven soling de nærmeste 2-3 uker før behandling da dette øker risikoen for midlertidig pigmentering. Pigmentering etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1 %). Du må ikke vokse, eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandling, fordi laseren virker kun på hårsekker som inneholder hår. Peeling- eller slipekremer må også unngås de siste par dagene før behandling. Barber deg 2 uker før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase.

Diodelaser er mest effektiv mot uønsket hårvekst per idag

Må man ta flere behandlinger og hvor ofte?

Gjenta behandlingen inntil alle hårsekker i det aktuelle område er hemmet. Antall behandlinger avhenger av hvilken kroppsdel som behandles i tillegg til hvordan den enkeltes hormonelle system fungerer. For å få et optimalt resultat anbefaler vi at du gjennomfører 4 til 6 behandlinger med et intervall på 1-3 måneder.

Hva er bivirkninger?

Det kan oppstå en viss rødme og klø i huden noen dager etter behandlingen. Unngå direkte soleksponering på behandlet område i 2-3 uker etter behandlingen og husk solkrem med høy faktor i ca. 2 måneder etter.