Behandlinger for menn

De magiske Fillers

Hva er Fillere, og hva som gjør at de gir magisk effekt på vår hud?

Hva er Fillere, og hva er det som gjør at de gir magisk effekt på vår hud?

Tema: Fillere

En filler er en oppløsning eller gele som brukes for å fylle ut individuelle rynker, eller tilføre vevet mer volum. Fillere har følgende egenskaper:

  • De glatter ut linjer og rynker i huden
  • De kan tilføre volum
  • Kan brukes til å gi ansiktet konturer
  • Glatter ut ujevnheter i huden
  • Har lav risiko for bivirkninger
  • Bør settes av lege/spesialsykepleier
  • Fillere brukes til å fylle opp rynker og fine linjer
  • Fillere er blitt kalt “liquid facelifts”, da de kan gi mange av de samme effektene uten kirurgi
  • Behandling med Fillere må gjentas for å opprettholde resultatet
  • Fillere kan kombineres med annen behandling, blant annet BOTOX (Vistabel , Azzulare) mot rynker.

Hyaluronsyre fillerinjeksjoner
Hyaluronsyre er et glykosaminoglycan som finnes naturlig i huden. Hyaluronsyre binder vann. Når det injiseres som en filler i huden fyller det ut rynker, tilfører volum og fuktighet til huden. Hyaluronsyre stabiliserer også strukturen mellom cellene og fungerer som et nettverk for kollagen og elastin.  Hvis man skulle få en uønsket kul eller forandring kan dette korrigeres enkelt ved bruk av et enzym som heter hyaluronidase.

Ved behandlinger blir hyaluronsyre injisert inn i rynkene for å fylle de opp. Hyaluronsyre lages som gele av ikke-animalsk virkestoff. Denne geleen sprøytes inn i huden med svært tynne nåler.  Eksempler på typiske områder som behandles er rynker mellom og på siden av øynene, rynker rundt munn, dypere linjer fra nesen og munnvikene. Behandlingen gir umiddelbare resultater. Det er flere ulike hyaluronsyre fillere: Teosyal, Juvederm, Restylane, Perlane, Stylage, Revanesse.

Les også:

Estetiske hudbehandlinger

 

Hvordan velge den riktige Filler?

Den perfekte filler må være trygg, smertefri, ha en langvarig effekt og medføre lav risiko for allergi.

Hva er bivirkninger?

Behandling med hyaluronsyre non-animalske injeksjoner gir sjelden bivirkninger, og regnes i dag som ufarlig. Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i huden. Siden det er et naturlig produkt kreves det ingen forhåndstesting i forhold til allergi. Du kan oppleve lett rødhet, ømhet, hevelse, kløe og/eller blåmerker. Dette går over i løpet av få dager. Ved behandling av leppene kan de være hovne noe lengre.

Kan alle behandles med hyaluronsyre fillerinjeksjoner?

Vi behandler ikke gravide og ammende. Du bør heller ikke benytte blodfortynnende medikamenter eller ha aktiv hudsykdom i området. Vi anbefaler ikke hyaluronsyre injeksjoner dersom du har en bindevevssykdom. Kombinasjonsbehandling mot rynker kombineres ofte med BOTOX. Dette forlenger varigheten av behandlingen, og gir et svært pent resultat. Vi anbefaler også vår medisinske hudkremserie for å bedre hudstrukturen.

Hyaluronsyre injiseres inn i rynkene, eller med såkalt mesoterapi teknikk. Resultatet ses umiddelbart ved at rynkene jevnes ut og at huden blir glattere. Hvor godt resultatet blir avhenger av din hudtype, ansiktsstruktur, alder og livsstil.

Les også:

Hva er Mesotherapy?