Hudbehandlinger

Rapporten om solkremer avslører!

Ny rapport om solbeskyttende kremer avslører:

Som en tommelfingerregel velg en mineral-basert solkrem med faktor 30.

Årets rapport om solbeskyttende midler er en fengende lesestoff for dem som tar helsen på alvor. Vi oppsummerer de viktigste punktene fra rapporten.

Gå for mineraler

Hvis du er fortsatt i tvil om hva du skal kjøpe av solbeskyttende kremer, ta hensyn til neste: Mineral-baserte kremer med solfaktor varer lenger, ikke irriterer huden, og gjør en god jobb med å beskytte huden. Kjemisk-baserte solkremer inneholder dessverre sterke hormonforstyrrelser.

Oxybenzone, Melanom og UV-stråler

En av de verste komponentene, oxybenzone, finnes i nesten 65 prosent av de ikke-mineralbaserte solkremer. Oxybenzone kan forårsake allergiske hudreaksjoner. Undersøkelser fant oksybenzon i mer enn 96 prosent av den amerikanske befolkningen, basert på et representativt utvalg av barn og voksne som bruke kjemisk-baserte solkremer.

Rapporten fokuserer på at solkremer beskytter oss ikke mot melanom, den dødeligste form for hudkreft. Studier dramatiserer dette emnet ytterligere, og påstår at det er bare tre ting som kan beskytte oss mot hudkreft, det er: Bruk av beskyttende klær og luer, unngå å bli solbrent, og ikke bruke solarium.

Vi trodde at jo høyere solfaktor er, desto bedre beskytter kremen oss fra UV-stråler. Det viser seg til å være feil. For eksempel solkrem med faktor 50 blokkerer 98 prosent av solstråler, mens faktor 100 blokkerer 99 prosent. I tillegg har produkter med høy solfaktor en tendens til å beskytte oss fra solbrenthet men ikke fra andre kreftfremkallende og alder-akselererende solstråler.

Velg faktor 30

Som en tommelfingerregel velg en mineral-basert solkrem med faktor 30. For dager når du utsetter deg mindre for solen, for eksempel en dag på kontoret, er mineral-basert solkrem med faktor 15 blir et perfekt valg. Forskjellen mellom solfaktor 4 og  solfaktor 15 er enorm. Forskjellen mellom solfaktor 15 og solfaktor 30 er mye, mye mindre.

Nesten alle mineral-baserte solblokker, selv om de er merket som “non nano”, inneholder nanopartikler (http://forskning.no/hjertet-sykdommer-kreft/2009/07/nanopartikler-gir-dna-skader).

Selv om mineral-baserte solblokker er best for vår helse og er mest effektive, advarer rapporten mot bruk av pulver- eller spraysolblokker, uavhengig av om de er basert på mineraler eller har en kjemisk base.

For å lese hele rapporten, klikk her (http://www.ewg.org/sunscreen/report/executive-summary/)

Les også: Alt om solskadebehandlinger