Hudbehandlinger

Hjelp huden din å bli vakker

Sjekk hvordan du kan hjelpe huden din å bli vakker

Tilstanden av ansiktshuden avslører ikke bare vår alder, men også om vi er uthvilte, spiser sunt, eller om vi har helseproblemer.

Huden er det største organet i kroppen vår. Hos voksne er den omtrent på 1,5 – 2 kvadratmeter, og veier ca 18-20 kg. Huden er en beskyttende barriere mellom våre organer og det ytre miljøet.

Behovene til huden varierer ikke bare avhengig av tid på året, men også avhengig av tid på døgnet. Som regel huden ser mer sliten ut på kvelden og mer opplagt etter en dag uten sminke. La huden din hvile i noen timer hver dag.

Vet du hva din hudtype er?

Fet hud

Fet hud er en av de vanligste hudtypene. Blankt overflate som regel viser til overforbruk av kremer eller betyr at talgkjertlene er i intenst arbeid.  Fet hud trenger å bli behandlet med en lett fuktighetskrem eller emulsjon. En av de vanligste feilene ved behandling av fet hud er å glemme at den trenger mye fuktighet.

Rødlig hud

Det kan bety at din hud er følsom og er utsatt for irritasjon. Sensitiv hud er svært krevende og er vanskelig å vedlikeholde. Rødhet kan være ledsaget av utslett og ubehagelig følelse i huden. I dette tilfellet unngå å vaske ansiktet med vann fra springen.

Hvis huden din vanligvis ikke er rød, kan en slik tilstand være et symptom på en allergisk reaksjon.

Hvis rødheten ikke går bort eller blir forverret med tid må du besøke hudlege.

Dehydrert hud

Symptomer på dehydrert hud er en følelse av at huden i ansiktet strammer. Mangel på fuktighet forårsaker forstyrrelser i regenerering prosesser, herunder mangel på reprodusert kollagen og elastin. Konsekvenser er at huden blir tynnere, mykere og rynkene vil vises raskere.

Alle typer hud kan bli dehydrert: Både tørr, fet og hud med kviser. Dehydrering i huden kan oppstå på grunn av mange faktorer. De mest vanlige er ugunstige klimatiske forhold (tørr luft, UV-stråling og infrarød stråling, vind, frost, aircondition) samt feil behandling og feil kosthold.

Kviser
Behandling av kviser Dermamedica.no

Har du huden som får lett hudormer eller kviser må du bruke rensing og peeling.  Huden bør renses på kvelden. Du må fjerne all makeup hver kveld. Rens huden med tonic hver gang før du legger på makeup-en igjen.  Tilpass peeling og bruk behandlingen en til to ganger i uken.

Misfarging og solflekker

Flekker og misfarging er ofte et resultater av UV-stråling,  men kan også oppstå som reaksjon til et kosmetisk produkt eller hormonelle preparater.

Det er viktig å forebygge pigment med bruk av kremer med filtre hele året, ikke bare om sommeren. Misfarging kan behandles med syre eller kremer med en høy vitamin C-verdi. Flekker kan behandles med laser.

Nøkkelen til vakker hud er riktig hudpleie

Huden liker variasjon i behandlinger. Først må behandlingene tilpasses årstidene. Ansiktskrem til dag og natt må også tilpasses hudtype og alder. Det er fire grunnleggende hudtyper: normal, tørr, fet og blandet. Hvis du ikke vet hvilken type huden din er, ta kontakt med en spesialist.

På grunn av hudens egenskaper vil det ta 4-6 uker for å kunne se effekten. Hvis du ikke får forventede resultater etter 4-6 uker, kan du prøve å endre produkter eller type behandling.

På vinteren trenger huden din mer omsorg, så vel som beskyttelse mot vind og frost. På vårtiden trenger huden din mer oksygen. I løpet av våren må huden forberedes til eksponering mot sol og varmluft. Spesielt om sommeren bør vi beskytte huden mot skadelige effekter av sol, samt gi den mye fukt. Høsten er en tid for å fornye huden.

I tillegg til behandlinger må kostholdet være riktig. Et kosthold fattig på frukt og grønnsaker, korn, nøtter, mandler, fisk og oljer som inneholder essensielle fettsyrer, samt utilstrekkelig vanninntak vil påvirke huden vår.  Hvis du ønsker å hjelpe huden din, bruk en balansert diett og unngå fast food.