Dr Gross Milky-Peel Hudbehandlinger

Mandel peeling

Hvem egner den seg til?

Mandel peeling er en kjemisk behandling som forbedrer hudens utseende.

Behandling med mandelsyre brukes for å fjerne døde hudceller (eksfoliere) og stimulere til produksjon av kollagen. Dette gjør huden sterkere og mer elastisk.

Behandlingen egner seg til å:

  • Fjerne døde hudceller (eksfolierende effekt)
  • Jevne ut hudfargen
  • Gjøre pigmenterte områder mindre tydelige
  • Behandle akne
  • Behandle solskadet hud
  • Utbedre fine linjer og rynker i huden

Hvordan foregår behandlingen med mandelsyre peeling?

Før behandlingen er det viktig å rense huden med en krem som fjerner overflødige celler og smuss. Selve peelingen påføres etter at huden er renset. Mandelsyrepeelingen skal påføres huden bare for noen få minutter, men eksakt hvor lenge varierer av hudtype og ønsket effekt.

Er behandlingen smertefull?

Kjemisk peeling med mandelsyre er en lett eller overfladisk peeling, faktisk er behandlingen mindre penetrerende enn behandling med glykolsyre. Dette gjør at man opplever svært lite ubehag under selve behandlingen, faktisk er det mer vanlig å lure på om behandlingen egentlig er i gang siden man kjenner så lite svie eller ubehag.

Hvor lang er tilhelingstiden?

Det er ingen nedetid etter behandlingen. De første par dagene kan huden være litt rosa og “frisk” i utseende, dette kan lett skjules med sminke.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Mandel peeling er i likhet med andre peeling-behandlinger forbedrer hudens utseende, men relativt mild, som gjør at det er nødvendig med gjentatte behandlinger for ønsket effekt, vanligvis 3-6 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom.

Hvilken type kjemisk peeling er Mandel peeling?

Mandel peeling inneholder mandelsyre som er en type AHA syre. Mandelsyre molekylene er noe større enn de fleste andre AHA baserte peelinger som gjør at den penetrerer mindre inn i huden enn andre AHA peelinger som inneholder glykolsyre. Dette gjør at mandelsyre peelingen er spesielt mild og derfor godt egnet for dem som ikke har forsøkt peeling tidligere