Carboxytherapy

Alt det du vil vite om Carboxytherapy

Den revolusjonerende behandlingen føres i Norge av Edyta Hætta gjennom hennes konsepter Derma Medica og Beautyofmedical.

Terapi med karbondioksid ble annonsert som det største gjennombruddet i estetisk medisin. Behandlingen er en klinisk prøvd metode og brukes for å forynge huden, kjempe mot cellulitt, strekkmerker, arr, overflødig kroppsfett, slapphud ,  dårlig blodsirkulasjon.

Behandlingen består av injeksjon av visse mengder av karbondioksid under huden.

Når røde blodlegemer blir utsatt for høye konsentrasjoner av karbondioksid, begynner hemoglobin å frigjøre oksygenatomer i tillegg til fanget karbondioksid. I prosessen endres pH, og muskelvevet i behandlingsområdet blir godt oksygenert. Kort sagt, CO2-injeksjoner provoserer vevbetennelse, noe som stimulerer kollagen og elastinfibre til intensiv regenerering. Huden blir jevnere og fastere

Prosedyren krever vanligvis ikke anestesi. Det eneste ubehag i prosedyren kommer fra å deponere gass i vevet som forårsaker følelsen av trykk og ekspansjon.

For en full effekt bør behandlingen gjentas 3-8 ganger, avhengig av størrelse på problemet.

Hvordan virker det?

Karbondioksid  er en luktfri og fargeløs gass. I medisin brukes Karbondioksid i flere tiår. Det er takket være den blodkarene utvides. Karbondioksid  gitt under huden akselererer blodstrømmen og stimulerer huden til å produsere nye kollagen og elastin. Pasienten observerer rynke reduksjon, fastere hud, mindre synlige strekkmerker og arr.

Hvordan påvirker Carboxytherapy reduksjonen av cellulitt?

Cellulitt er en forandring forårsaket av en unormal fordeling av fettvev. Effekten som kjennetegnes med glattere hud starter med den første behandlingen: Kollagenfibre gjenoppbygges, mikrosirkulasjonen gjenopptas, cellene fornyes og som resultat huden blir jevnere og mer elastisk. Carboxytherapy viser seg å være den beste måten å redusere cellulitt på.

Hvordan fungerer Carboxytherapy  på arr og strekkmerker?

Tidligere kunne store arr bare reduseres ved invasive hudtransplantater. Takket være Carboxytherapy kan terapien utføres på 15 minutter, avhengig av størrelsen på behandlings område, og pasienter kan komme tilbake til sine daglige aktiviteter umiddelbart.

Prosessen med å fjerne arr skjer gradvis, huden regenererer gradvis. Karbondioksid påføres under overflaten av arret og får kapillærene til å utvides, noe som letter blodstrømmen. Sirkulasjonssystemet tolker inntaket av CO₂ som et oksygenunderskudd, og sender mer oksygen til vevet.

Er Karbondioksid trygt å bruke?

Ja. Carboxytherapy har vært kjent i 70 år og studert veldig grundig. Kroppene våre produserer karbondioksid hvert minutt. Det er en fysiologisk prosess som ikke blir forstyrret av Carboxytherapy.

Hvordan påvirker Carboxytherapy fedme?

For det første forårsakes oppløsning av fettceller av karbonsyreaktiviteten. For det andre fører CO2 til utvidelse av blodkar. Lymfatisk drenering og oksygensirkulasjon i det behandlede området økes. Dette resulterer i økt oksygenering av hudlagene og nedbryting av adipocytvegger som lagrer fett. Dermed økes mulighetene for lipolyse, dvs. hydrolytisk fordeling av triglyserid i fettvev.

Visste du at …?

Tilførselen av oksygen til huden hos en 30 år gammel person faller med 25%, og etter 40 år med ca 50%. Regenerering av celler med redusert mengde O2 blir saktere, og kollagen- og elastin aktiviteter svekkes.

Hvordan påvirker Carboxytherapy mørke skygger under øynene?

Mørke skygger under øynene er et tegn på forstyrret blodsirkulasjon. Kapillærene kan bli hovne av ulike årsaker. Behandlingen på disse områdene aktiverer cellene og fører til dannelse av nye celler. Mikrocirkulasjonen blir restaurert og stimulert, slik at blodet dreneres fra det behandlede området. Etter en rekke behandlinger får huden en sunnere og lysere glød som varer i mer enn 6 måneder.

Hva er effekten av Carboxytherapy  ved hårtap og alopecia?

Forbedring av blodsirkulasjon i hodebunn gir en god effekt ved hårtap. Carboxytherapy hjelper med å tilføre oxygen og næring til hodebunn og dermed forebygger hårtap.

Problemområder som kan behandles med Carboxytherapy:

 • Lokalt overskudd av fettvev,
 • cellulitt,
 • strekkmerker,
 • saging av huden etter graviditet eller slanking,
 • manglende fleksibilitet i ansiktet, halsen, nakken,
 • mangel på elastisitet i huden på armer, ben, buk,
 • hengende øyelokk,
 • mørke sirkler under øynene,
 • oppstramming av hud på bryster/ kroppen.

Kontraindikasjoner:

 • Graviditet,
 • kreftbehandling,
 • autoimmun sykdom,
 • alvorlig hjertesykdom,
 • alvorlig nyrer- og lunger sykdom.

Betingede kontraindikasjoner:

 • Diabetes,
 • blodkoagulasjonssykdommer,
 • psoriasis,
 • de tre første månedene av amming.

Etter prosedyren:

 • Det kan være en svak hevelse, rødhet, en følelse av kjøling,
 • den endelige effekten av behandlingen er synlig etter 21 dager,
 • behandlingen er ikke en erstatning for daglig pleie, det er et supplement til andre behandlinger,
 • ta vare på behandlingsområdet og bruk solfaktor,
 • ta vare på hygiene etter behandlingen,
 • unngå solen i 3 dager,
 • unngå å drikke alkohol i 3 dager,
 • ikke bruk bassenget og badstuen i 3 dager.