Cellulitter Dermamedica Cellulitter

Cellulitter

Cellulitter kan inndeles i ulike grader:

 • null – hudoverflaten er glatt og viser ingen tegn til appelsinshud
 • første trinn – enklest å kurere. Hudens uregelmessigheter er ikke synlige for det blotte øye men kan merkes når man klemmer huden mellom fingrene
 • andre trinn – når man ligger ser huden glatt ut, men i stående stilling sees appelsinhud ved stramming av muskulatur
 • tredje trinn – symptomene er synlige mens man står i en avslappet stilling
 • fjerde trinn – symptomene er synlige både når man står og ligger. Figuren er tydelig deformert

Vi deler cellulitter etter årsak:

 • vann – pasienter som har en forstyrret hormonell rytme (i puberteten, etter graviditet, ved hormonelle lidelser). Kroppen takler ikke bevegelsen av vann og fett mot de ytre hudlagene
 • Lipid (fett) – hos mennesker der kroppen ikke bryter ned celler og fettsyrer på riktig måte. Når dette skjer, sveller cellene og danner knuter og buler

Årsak

Når det gjelder årsakene til cellulitter spiller genetiske faktorer en stor rolle. En genetisk disposisjon alene er vanligvis ikke nok til at symptomene kan dukke opp ettersom cellulitter hovedsakelig forekommer hos kvinner og påvirkes av økte østrogennivåer.

Livsstil kan også forårsake utvikling av symptomer hos disponerte pasienter. Kosthold med høyt karbohydratinnhold forårsaker hyperinsulinemi, noe som fører til økt lipogenese, dvs. økt produksjon av fett i kroppen. Dette fører igjen til større fettlagring i cellene i det subkutane laget. Betydelige svingninger i kroppsvekt, vekslende vektøkning og vekttap påvirker utviklingen av cellulitter. En stillesittende livsstil eller et stående arbeid fører til stagnasjon av blod og lymfe i underekstremitetene og forårsaker hevelse i det subkutane vevet. Graviditet er også en av årsakene til cellulitt. Dette skyldes en økning i nivået av hormoner som østrogen, prolaktin og insulin, samt vannretensjon i kroppen i løpet av denne perioden.

Icoone-behandlinger for cellulitter

ICOONE-laser er en vitenskapelig tilnærming til ikke-invasiv fjerning av fett. Dette er også en ny, effektiv metode for kroppskonturering, bekjempelse av cellulitter, løs hud, lymfødem, arr og tegn på aldring. Det er en patentert teknologi som involverer mekaniserte massasjehoder utstyrt med ruller med mange mikrohull. Dette danner en veldig presis og grundig behandling av huden uten å strekke den eller forårsake skader. Behandlingene gir huden 1180 mikrostimuleringsstimuli per dm² med full bevegelse av hodet. Resultatet er en ekstremt nøyaktig, flerdimensjonell massasje av den behandlede overflaten.

Maskinhodet for dyp stimulering er utstyrt med diodelaser og LED-lys. Denne kombinasjonen gir en fotokjemisk effekt i vevet, noe som gjør cellene mer gjennomtrengelige. Laserbølgen trenger dypt inn i vevet, hvor den absorberes av fettceller. Dette øker temperaturen og akselererer lipolyseprosessen, dvs. fettnedbrytningen. LED-lys påvirker fibroblastene og stimulerer kollagenproduksjonen. Det påvirker også permeabiliteten til cellemembranen og åpner porene i den. Dette gjør at frigjort fett dreneres inn i lymfesystemet uten å skade cellene. I tillegg drenerer massasjen med to uavhengige ruller overflødig væske til de viktigste lymfatiske pleksusene.

Behandlingen bidrar til:

 • drenering av hele kroppen, gjerne for personer med ødemproblematikk
 • stimulering av sirkulasjonssystemet og hjelper på vaskulærproblematikk
 • cellulittreduksjon
 • kroppsstramming
 • fettreduksjon, kroppsforming
 • oppstramming av lår, modellering av ankler og knær
 • reduksjon av hevelse og følelsen av tunge ben
 • cellulittreduksjon

Behandlinger bør utføres som en kur på minst 10-15 behandlinger med 2-3 behandlinger per uke.

Endermologi

Endermologie LPG er en revolusjonerende, smertefri, trygg, naturlig, ikke-invasiv metode for å stramme og modellere ansiktet og kroppen.

Det er en av de mest velprøvde og milde metodene som brukes når vi ønsker å oppnå resultater som:

 • anti-cellulitt og slankende effekt, hudutjevning
 • modellering og forming av figuren
 • oppstramming av huden etter vekttap og graviditet
 • anti-ødem
 • stimulering av vaskularitet og forbedring av blod- og lymfesirkulasjonen
 • eliminering av giftstoffer fra kroppen
 • avslappende anspente muskler

Carboxyetherapy (implementert av Derma Medica Edyta i Skandinavia)

Charboxytherapy har en klinisk bevist effekt i å redusere cellulitter på et nivå opptil 89%. Subkutan eller intradermal injeksjon av CO₂ fører til adipocyttskader og økt lipolyse. Dette løsner strukturen av fibrose og øker kapillærstrømmen og forbedrer lymfestrømmen. Bruken lar deg oppnå spektakulære effekter på alle stadier (I-IV) av cellulittfremdrift.

Injeksjonen av carboxytherapy øker blodsirkulasjonen og opptak av næringsstoffer i det behandlede området.

Når man injiserer karbondioksid i fettvev fører dette til at den delvis omdannes til karbonsyre, som oppløser fettcellene. Større blodtilførsel, forbedrer lymfedrenasje og metabolismen. Som et resultat fører det til utskillelse av frigjort fett. Færre fettceller, fornyelse av huden og økt kollagenproduksjon fører til forbedret estetikk og reduksjon av cellulitter.

Behandlingen skal utføres i en serie på 6-10 behandlinger med 7-14 dagers intervall.

Mesoterapi mot cellulitter

Behandlingen går ut på å injisere spesielle ernæringscocktailer i de dypere lagene i huden. Denne cocktailen inneholder ingredienser som stimulerer fettforbrenning, mikrosirkulasjon av blod og lymfe, og produksjon av kollagen og elastinfibre. Som et resultat forbedres hudens struktur og kroppsfettet reduseres. 

Mesoterapi mot cellulitter består i subkutan injeksjon av stoffer som forbedrer nedbrytningen av fett som koffein, teofyllin eller aminofyllin, beriket med vitaminer, mineraler, urteekstrakter og hormoner. Disse preparatene injiseres under huden i en dybde på ca. 2 mm i intervaller på 0,5-1,5 cm.

For å oppnå tilfredsstillende resultater bør behandlinger med mesoterapi  utføres hver 2-3 uke. 

Lipolytisk mesoterapi er en moderne metode for å bekjempe lokalt overflødig kroppsfett. Det er en svært effektiv behandling som regenererer huden og forbedrer elastisiteten. Det brukes også ved cellulittproblematikk.

Andre virkningsfulle produkter

LipoLax pluss- starter en prosess som deler et molekyl triglyserin (et stoff som skaper en adipocytt, dvs. en fettcelle) i tre molekyler med fettsyre og ett molekyl med glyserol. Denne splittelsen finner sted ved hjelp av det påførte preparatet, som etter at det er kommet inn i fettvevet fører til at fett frigjøres fra adipocyttene.

SRS forfatidykolinn- et av de mest effektive lipolyseproduktene. Påvirker immunreaksjoner på cellenivå – forvandler naturlig fett og kolesterol til former som er lettere fro kroppen å metabolisere.

Dermaheal LL – også implementert av Derma Medica Edyta. Takket være innholdet av vekstfaktorer og biomimetiske proteiner, støtter det nedbrytningen av fettceller og eliminerer cellulitter. Det strammer huden og gjør den mer smidig. Det kan brukes over hele kroppen, så vel som å redusere haken og gjenopprette det stramme ovale i ansiktet.

PB Serum Medical – er en ny, innovativ serie med 3 spesialiserte enzymprodukter for behandling av fibrose, arr, strekkmerker, cellulitt og reduksjon av fettavleiringer. Produktene er ekstremt effektive. Pbserum MEDICAL er en unik kombinasjon av to preparater: det aktive stoffet pbserum HA 1.5 og enzymatiske reagenser med forskjellige intensiteter.

Radiofrekvens

Denne behandlingen kan kombineres med mesoterapibehandling. Prosedyren er basert på en synergistisk kombinasjon av behandlinger som radiofrekvens og mesoterapi som innebærer injeksjon av preparater som i tillegg stimulerer til fornyelse av huden.

Behandlingen er dedikert til alle hudtyper, til og med de mest følsomme og vaskulær, og behandlingen passer for alle. Denne terapien er også perfekt for eliminering av cellulitter, strekkmerker, arr, regenerering og oppstramming av ansiktet og kroppen.

Microradiofrekvens eliminerer problemer som:

 • hengende kjake
 • generelt tap av hudfasthet
 • slapp hud i ansiktet og nakken
 • rynker
 • dype rynker
 • slapp hud på armer, mage og rumpe
 • hudløshet etter graviditet
 • poser / skygger under øynene
 • forstørrede porer
 • eliminering av arr
 • eliminering av cellulitter

Radiofrekvensens nyeste teknologi, NeoCare av Bloomea, er implementert av Derma Medica Edyta. Dette er elektromagnetiske bølger med frekvensen av radiobølger som varmer opp dermis. Virkningen ved høyere temperaturer enn kroppens egen – og dette skjer på nivået 40-65 ° C – stimulerer prosessene for regenerering og rekonstruksjon av huden.

Radiofrekvens sammen med preparater som brukes i mesoterapi fører til at injeksjon av essensielle næringsstoffer i huden initierer reparasjonsprosesser fra innsiden.

Synergi – den beste strategien

Det er ingen enkelt metode som kan sies å være den beste. Hvert tilfelle er forskjellig, men uansett hvilken cellulittype som skal behandles er det verdt å kombinere flere behandlinger. Cellulittbehandlinger gir ofte svært langvarige resultater når det brukes en helhetlig tilnærming ved å kombinere behandlinger med en sunn livsstil, trening og et riktig balansert kosthold.