Hudbehandlinger

Har huden din fått problemer?

DETTE KAN HUDPROBLEMENE DINE BETY

De flotteste hudpleieprodukter som penger kan kjøpe, hjelper fint lite hvis hovedproblemet kommer innenfra. Hudproblemer i ansiktet kan ofte skyldes indre faktorer, som allergier og intoleranser.

Hudproblemer kan ofte skyldes ubalanse i indre organer, dårlige spisevaner, negative sinnstilstander, allergier, eller stress. En annen livsstil kan med andre ord være løsningen for å få bukt med hudproblemene, og dersom du har klart å lokalisere dem, vil det være lettere å vite hvordan du skal gå frem.

Hudproblemer

Mange kvinner sliter med matallergi eller intoleranse, og dette gir ofte utslag på huden. Lag på lag med urenheter midt på haken, eller generelle irritasjoner i huden, er tegn som kan tyde på slike problemer. Et typisk hudproblem som kan tyde på allergi, er milier. Milier viser seg som små, hvite prikker og oppstår ofte rundt øyenene, men de kan også forekomme i resten av ansiktet. Milier kan også skyldes kosmetikken du bruker. Det kan være lurt å ta en allergitest for å finne ut om det er noen matvarer du reagerer på.

Dette betyr urenhetene

Panne: Øverste del av pannen er assosiert med blæren. Dersom du har urenheter midt i pannen, kan dette tyde på at du har problemer med fordøyelsen.

Mellom øyebrynene: Området nederst på pannen og huden mellom øynene sier noe om leveren. Mange får uren hud i dette området etter å ha drukket mye alkohol. Posete eller irritert hud her kan tyde på at du har dårlige spisevaner og problemer med fordøyelsen.

Øyenbryn: Hudproblemer her kan indikere stress.

Under øynene: Dårlig hud her kan tyde på problemer med nyrene. Et høyt saltnivå i kosten kan også vises som kornete hud under øynene.

Neseborene: Hvis neseborene har en tendens til å utvide seg eller ha sprengte blodårer, indikerer dette problemer med lungene. Sterk farge på nesen kan indikere høyt blodtrykk, mens nesetippen kan si noe om hjertet.

Kinnene: Viser også til lungene og til bihuler og allergier. Utbrudd her kan forekomme som milier eller betente pustler, som ser ut som små blemmer med gult puss på innsiden. Milier kan være et tegn på allergi. Røykere får ofte sprengte blodkar i kinnene.

Kjevepartiet: Hudproblemer her kan bety at du har problemer med tannkjøttet og de bakerste tennene.

Munnen: Huden øverst på overleppen henviser til magen, og underleppen til tarmene. Utstående underleppe og sprukne, tørre lepper kan være en indikasjon på mageproblemer. Stress over lang tid vises som linjer rundt munnen.

Haken: Siden av haken relateres til eggstokkene, og mange jenter får utbrudd i huden her når de har mensen. Utbruddene kommer ofte på annenhver side. Her er det bare å la naturen gå sin gang. Den midtre delen av haken viser til problemer med tynntarmen. Har du lag på lag med urenheter midt på haken kan det tyde på matallergi.

Kjevelinjen og halsen: Utbrudd i dette området kan tyde på for mye stress.

Andre årsaker til hudproblemer

Female feet step on the sea wave. Summer vacations concept

En annen faktor til eventuelle hudproblemer kan være stress. Stress påvirker ikke bare den psykiske helsen vår, det gir også utslag på huden dersom vi stresser over lengre tid. Dersom du har flere hudproblemer som kan relateres til stress, bør du ta dette på alvor og senke tempoet.

En effektiv måte å stresse ned på er å trene; trening er kroppens egen medisin mot stress. Når man trener går alle stresshormonene i taket, for så å synke helt til bunn etter endt økt. Den beste typen trening du kan gjøre mot stress er treningsformer hvor du slipper å tenke, som jogging, rask gange, sykling eller skigåing.

Hudproblemer relatert til stress viser seg gjerne etter en stund, som for eksempel gjennom linjer rundt munnen, mens andre hudproblemer, som sprengte blodkar og tørr og “sliten” hud, kan komme mer akutt hvis man er i en intensiv og stresset periode.