Nucleofill

Nucleofill

Nucleofill – vevsstimulator uten hyaluronsyre

Mange av oss drømmer om en jevn og glatt hud, og det finnes mange behandlinger som bidrar til å opprettholde et ungdommelig utseende. Utviklingen innen estetisk medisin gjør at det kommer flere innovative behandlinger som kan eliminere eller forsinke aldringstegn. Nucleofill er en prosedyre som tar sikte på å regenerere huden. Behandlingen er basert på å stimulere vevet uten bruk av hyaluronsyre, takket være poleonukleotider. Dette er en helt ny tilnærming til age management, og bidrar til å gjenopprette hudens spenst, elastisitet og fuktighetsnivå.                                                                                                                    

Hvordan fungerer behandlingen?

Nucleofill er et hudforyngende preparat, og behandlingen er basert på:

  1. Elastisitet og form: injeksjon av produktet stimulerer aktiviteten til fibroblastene i dermis. Deretter produseres nytt type 1-kollagen og elastin, som resulterer i bedret hudstruktur, elastisitet og spenst.
  2. Antioksidasjon: polynukliotidene som finnes i den ekstracellulære matrisen nøytraliserer frie radikaler og hindrer oksidativt stress i huden.
  3. Fuktighetsgivende: polynukleotidene binder vann for å sikre tilstrekkelig hydrering av huden.

Effektene av Nucleofill

Etter behandling blir huden hydrert og begynner å regenerere seg. Frie radikaler nøytraliseres og huden starter en regenereringsprosess som resulterer i glød og fasthet. Ettersom behandlingen med Nucleofill skjer på cellenivå er effekten naturlig og langvarig.

Frie radikaler har svært mange negative effekter på huden, og bidrar til å bryte ned den beskyttende hudbarrieren slik at huden blir mer utsatt for irritasjon og dehydrering. De ødelegger kollagenfibre og gjør at huden mister sin elastisitet og lettere danner linjer og rynker. Med Nucleofill nøytraliseres overfloden av de frie radikalene i vevet, og dette resulterer i mindre inflammasjon og nedbryting av kollagen, elastin og hyaluronsyre i dermis.

Behandlingsmetode

Behandling med Nucleofill gjøres ved injeksjoner med BAP-teknikken i ansiktet, men kan også injiseres på hals og bryst. For å oppnå full effekt anbefales rundt fire behandlinger med 2-4 ukers mellomrom. Behandlingen stimulerer vevet til regenerering uten å irritere huden.

Indikasjoner for behandling

Behandling med Nucleofill kan utføres uavhengig av hudtype og alder. Behandlingen har en forebyggende effekt hos yngre pasienter, og en regenerativ effekt hos pasienter med en aldrende hud. Behandlingen behandler en dehydrert hudtilstand, og bidrar til revitalisering med dens nærende egenskaper. Effekten kan ofte sees umiddelbart, men blir mer fremtredende over tid.

Kontraindikasjoner

Til tross for at behandlingen er ikke-invasiv skal den ikke utføres på pasienter med aktiv kreft, forstyrrelser i blodkoaguleringen, og pasienter med keloide arr. Behandlingen skal ikke utføres på gravide og ammende kvinner, samt ved aktive dermatitter på det aktuelle området.

Nucleofill – hva er verdt å huske?

For å opprettholde resultatene av nucleofillbehandling er det nødvendig å gjennomføre den ett par ganger årlig. Dette for å regelmessig stimulere vevet til regenerering, samt bremse den naturlige aldringsprosessen.