Biostimulator (Profhilo)

PROFHILO OG NUCLEOFILL

Biostimulatorer er preparater som brukes i estetisk medisin for å gjenoppbygge hudstrukturen ved å stimulere hudceller, kollagen- og elastinproduksjon. Resultatet blir bedret fasthet, tetthet og kvalitet i huden. 

Det kommer stadig nye preparater innenfor familien biostimulatorer på markedet. Med alle de ulike merkene og teknologiene er det viktig at behandleren analyserer kundens hud grundig før behandling for å finne riktig preparat for hver enkelt.

AKTIVE STOFFER

HYALURONSYRE:

Biostimulator bygger ikke volum i huden, men trigger hudens egne celler til å jobbe mer effektivt for å skape fylde. Mange biostimulatorer inneholder ikke-tverrbundet hyaluronsyre, gjerne lav-, medium- og/eller høymolekylær. Når dette injiseres i den ekstracellulære matrisen skaper den et bedre miljø for hudcellene. Ikke-tverrbundet hyaluronsyre brytes raskere ned enn tverrbundet hyaluronsyre. 

AMINOSYRER:

Aminosyrer kan deles inn i protein og ikke-protein. Aminosyrer bidrar til merproduksjon av elastin og kollagen, og kan reparere rynker og arr, opprette strukturen og funksjonen til huden.

FORSKJELLER PÅ BIOSTIMULATORER OG MESOTERAPI

Overordnet er det flere forskjeller. Den ene forskjellen er injeksjonsteknikken, hvor mesoterapi injiseres overfladisk i dermis papillære. For biostimulatorene sin del kan injeksjonsdybde variere ut fra molekylærvekt og øvrig innhold i preparatet. Mesoterapi har som funksjon å tilføre vitaminer, aminosyrer og/eller peptider og vil fungere som en «boost» fra innsiden, mens biostimulatorer stimulerer vevet på et dypere nivå til å produsere hyaluronsyre, kollagen og elastin for naturlig regenerering av vevet.

PROFHILO

Dette preparatet består av ikke-tverrbundet hyaluronsyre med lav og høy molekylærvekt. Preparatet gir en umiddelbar hydreringseffekt og «plump» til huden, og bidrar på sikt til regenerering av vev. Profhilo er ikke forbundet med bivirkninger annet enn eventuelle hematomer på innstikkstedene og noe lokal hevelse i etterkant av behandling. Behandlingen gjennomføres med den såkalte BAP-teknikken, dvs. fem injeksjonspunkter på hver side av ansiktet. Produktet injiseres langsomt i vevet for å unngå inflammasjon og unødige smerter. Pasientene trenger ikke topikal anestesi før behandling. 

INDIKAJSONER FOR BEHANDLING

-Oppstramming av løs hud

-Gjenoppretting av kontur

-Utjevning av linjer og rynker

-Gjenoppretting av elastin og kollagen

-Tilføring av fuktighet

NUCLEOFILL

Preparatet består av polynukleotider som fester seg til bestemte reseptorer på hudcellene og trigger til regenerering. Behandlingen passer for de som ønsker mer elastin og kollagen, samt fuktighet i huden. Polynukleotidene er lange kjeder som injiseres i den ekstracellulære matrisen i form av en tynn gele. Etter behandling vil kunden oppleve at huden strammes opp, hydreres, og at linjer og rynker glattes ut. Behandlingen er ikke forbundet med allergi eller bivirkninger.

INDIKASJONER FOR BEHANDLING

-Økt produksjon av kollagen, elastin og hyaluronsyre i huden

-Oppstramming av løs hud

-Gjenoppretting av kontu

-Nøytralisering av frie radikaler og dermed demping av inflammasjon

-Økt fuktighet